Navigatie overslaan

Wie bepaalt uw tempo?

De ontwikkelingen in de informatietechnologie volgen zich in een razendsnel tempo op. De ene versie is nog niet uit, of de volgende wordt aangekondigd. Als ondernemer bent u misschien geneigd uw IT-omgeving van de nieuwste snufjes te voorzien, zodat u nog sneller en efficiënter kunt werken. Maar pas op, niet elke vernieuwing is een verbetering. Bovendien kan iets relatief simpels als een nieuwe softwareversie, verstrekkende gevolgen voor uw bedrijfsvoering hebben.

Koppelingen, sjablonen en scripts

Als ondernemer kunt u zelf het beste inschatten of het slim is om in de laatste technologieën te investeren of niet. Maar als u voor die beslissing staat, is het goed u te realiseren welke gevolgen de vernieuwing voor uw IT-omgeving heeft. Microsoft brengt bijvoorbeeld om de zoveel jaar een nieuwe versie van Office uit. Bij Office365 volgen die updates elkaar nog sneller op. Als u met een boekhoudprogramma of CRM-pakket met koppelingen naar Office werkt, kan het zijn dat deze links in een nieuwe Office-versie niet meer of anders functioneren. Denk ook aan sjablonen en scripts die u misschien speciaal voor uw bedrijf heeft laten ontwikkelen. Die werken niet per definitie in een nieuwe versie van het Office-pakket. Het aanpassen van deze koppelingen en templates kan een flinke kostenpost met zich meebrengen. Ook kan het nodig zijn om uw medewerkers te trainen in de nieuwste versie omdat die weer nét iets anders werkt. Het is goed om dit van tevoren inzichtelijk te hebben en de daarmee gemoeide kosten in uw besluit mee te nemen.

Kat uit de boom

Bij Stepco weten we veelal wat er speelt in de markt en wat de klantbehoeften zijn. Met onze dienstverlening spelen we daarop in. Maar als het gaat om nieuwe technologieën lopen we bewust niet helemaal voorop. Niet alle vernieuwingen blijken een succes. Daarom kijken we vaak even de kat uit de boom. Als een ontwikkeling aanslaat, pakt een grote partij het vanzelf op. Als daaruit een goed, volwassen product ontstaat waarvan de continuïteit is geborgd, nemen wij het in ons dienstenportfolio op.

Bevries uw IT-omgeving

Wij adviseren altijd om, waar mogelijk, de hoofdapplicaties van uw IT-omgeving voor een aantal jaren te bevriezen. Dat zorgt voor stabiliteit en continuïteit. Investeer niet zonder meer in iedere nieuwe soft- of hardwareversie die de IT-giganten op de markt brengen. Sta stil bij mogelijke consequenties ervan en ga na of u niet beter de volgende update kunt afwachten. Natuurlijk, als ondernemer moet u met uw tijd mee, maar het tempo waarin u dat doet, dat bepaalt u nog altijd zelf.

Paul de Meulemeester