Navigatie overslaan

“De uptime van onze IT-omgeving is 100%”

In 2000 startte Harry Schlatmann samen met Pim Grol hun bedrijf Fourtress: een dienstverlener op het gebied van embedded software, technische automatisering en app development. Nog geen 5 jaar later was Fourtress dusdanig gegroeid dat het onderhoud van de ICT-omgeving te veel tijd kostte. “We moesten de IT professioneler aanpakken”, blikt Harry Schlatmann terug. “Via mijn zakenpartner kwam ik met Wiljan Oomen van Stepco in contact. Wiljan had een reëel en betrouwbaar verhaal en deed ons een goed aanbod. De keuze voor Stepco was toen snel gemaakt.”

IT-beheer

Fourtress koos er bewust voor om niet in de cloud te gaan werken, maar alleen het IT-beheer aan Stepco uit te besteden. “In de cloud werken is voor ons niet praktisch”, weet Harry Schlatmann. “We ontwikkelen namelijk software voor producten van onze klanten. Tijdens het ontwikkelen zetten we een testomgeving op waarin we de software rechtstreeks op de hardware testen. Daarvoor is het noodzakelijk dat we onze apparatuur op locatie hebben staan. Dat betekent wel dat we zelf in specifieke hard- en software moeten investeren. Maar voor pc’s en servers kunnen we bij Stepco terecht. Ze adviseren ons altijd goed over deze apparatuur en welke voor ons het meest geschikt is.”

Groot pluspunt

Hoewel Harry Schlatmann kritisch is over de tarieven van Stepco, is hij heel tevreden over de resultaten. “De uptime van onze IT-omgeving is 100%, dat durf ik wel te zeggen. Dat is een groot pluspunt. We hebben geen gezeur, het werkt gewoon. Dat is prettig. En als we een keer de servicedesk bellen, lossen zij ons probleem snel op. Van mijn medewerkers hoor ik weinig of nooit klachten over Stepco. Dat is natuurlijk positief. Het persoonlijke contact met Stepco is ook fijn. De medewerkers zijn altijd even vriendelijk. Als ik bel, weten ze meteen wie ik ben. Ik hoef mijn naam nooit twee keer te noemen.”

Microsoft Office 365

Bij Fourtress werkt iedereen tegenwoordig met Office 365. “Met medewerking van Stepco is die overgang erg goed verlopen. Stepco beheert de IT van Fourtress uit EindhovenAl onze Microsoft licenties lopen via Stepco. Dat is echt een toegevoegde waarde. Ik vind het erg prettig dat wij dat zelf niet meer hoeven uit te zoeken. Wat ik wel jammer vind, is dat Stepco niet thuis is in bijvoorbeeld Linux. Dat gedeelte onderhouden we zelf. Dit gaat ook uitstekend, maar liever had ik dat ook uitbesteed.”

Snel en betrouwbaar

Binnenkort neemt Stepco de beveiliging van de IT-omgeving van Fourtress verder onder de loep. Harry Schlatmann: “Ik verwacht dan weer een goed en betrouwbaar advies te krijgen. We kunnen gelukkig altijd op ze rekenen. Zo weet ik nog dat we een paar jaar geleden ineens geen internet hadden. Dat was onze eigen fout, maar Stepco reageerde heel snel. We waren zo weer in de lucht. Met Stepco hoeven we ons over onze IT echt geen zorgen te maken.”