Network Infrastructure Engineer

 | Vacatures

Doel van de functie:
Als Network Infrastructure Engineer ben je verantwoordelijk voor het design, de uitrol en de beveiliging van het netwerk van zowel de interne organisatie als op projectbasis bij klanten. Hierbij geef je zelfstandig adviezen en installeer en onderhoud je complete IT-infrastructuren of onderdelen daarvan.

Jouw kerntaken:
• Bieden van ondersteuning bij vragen en problemen op het gebied van (LAN/WAN) netwerken en security;
• Oplossen van complexe storingen in netwerkomgevingen zowel in ons datacenter als op locatie bij klanten;
• Zorgdragen voor beheerwerkzaamheden (updates en upgrades) aan complexe netwerkinfrastructuren;
• Bijdragen aan het continue verbeteren door onder andere terugkomende problemen te signaleren, analyseren en bespreken;
• Verantwoordelijkheid dragen voor het opstellen en bijhouden van documentatie;
• Je zult naast je reguliere beheertaken gaan participeren in infrastructurele projecten, maar ook (indien nodig) ondersteuning bieden bij overige afdelingen op het gebied van infrastructuur;
• Je zult verantwoordelijk worden voor het proactief monitoren van netwerkomgevingen in zowel ons datacenter als klantomgevingen en indien nodig zal je de noodzakelijke acties uitzetten;
• Na verloop van tijd zul je meedraaien met standby diensten.

Daarnaast fungeer je als vraagbaak voor de servicedeskmedewerkers. Je ondersteunt hen en geeft, indien nodig, training on the job. Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, over alle mogelijke facetten van de IT-infrastructuur. Afhankelijk van kennis en ervaring schrijf je ook (deel)projectplannen en bewaak je de projectvoortgang.

Wie ben jij?
Ben jij een gemotiveerde collega met een afgeronde technische MBO 4/HBO opleiding en werk- en denkniveau? Heb jij minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie? Voel jij je als persoon thuis binnen een no-nonsense organisatie waar ICT de core business is? Dan heb jij de drive om mee aan het succes te werken van Stepco!

Verder vragen wij:
• Actuele CCNA certificering, CCNP is een pre.
• Kennis en ervaring met Next generation Firewalls (zoals o.a. Cisco ASA, en Cisco Meraki MX), routers en switches van andere grote merken en network analyzers zoals Wireshark.
• Kennis van Wireless netwerken op basis van o.a. Cisco (Meraki) en Aruba zijn een zeer sterke pré.
• Kennis van VMWare NSX is mooi meegenomen.
• Kennis van network monitoring, SNMP, NetFlow, packet capture en analyses.
• Enige ervaring in adviesrapporten opstellen.
• Kennis van ITIL en Prince2 is een pre.
• Leergierig/Self Learning.
• Altijd op zoek naar het beste resultaat en zich afvragend of alles is gedaan om een topresultaat te behalen (the last inch).

Naast deze vakinhoudelijke eigenschappen vinden wij het zeker zo belangrijk dat je je kunt vinden in de kernwaarden van Stepco welke centraal staan bij alles we doen:
Oplossingsgericht: We helpen problemen te voorkomen, wij zetten alles op alles om onze klant optimaal te faciliteren en te ontzorgen.
Duidelijk: Wij geven vanaf het begin duidelijk aan wat wij voor onze klanten kunnen betekenen en zijn hierin eerlijk en transparant, zo komt onze klant nooit voor verrassingen te staan.
Betrokken: We nemen de tijd voor onze klanten, onze betrokkenheid is wat ons bindt met de klant. Want als je luistert kun je horen maar als je begrijpt kun je verrassen.

Wat bieden wij?
Een plek binnen een hechte resultaatgerichte organisatie waar het team en de mens voorop staat (geen nummer!). Hierbij kom je terecht in een dynamische en afwisselende functie in een ambitieuze en sterk groeiende organisatie. Wij zijn bezig met de nieuwste technologieën met name gefocust binnen de Microsoft stack. Internationale setting (Euregio) en toch dicht bij huis. Bij ons krijg je veel zelfstandigheid en flexibiliteit. Daarnaast kom je te werken in een prettige werkomgeving waarin jouw kennis en passie gedeeld kan worden met een team van jonge, gedreven en enthousiaste collega’s. Wij bieden een mooi arbeidsvoorwaardenpakket (o.a. Surface, 30 verlofdagen en ruime opleidingsmogelijkheden incl. studiedagen).

Wie zijn wij?
Stepco is een, in 1992 opgericht, bedrijf dat IT diensten verleent en gespecialiseerd is in Cloud, beheer en security diensten. Klanten uit diverse branches worden ondersteund bij hun IT vanuit het hoofdkantoor dat is gevestigd in Ittervoort. Bij Stepco werken gedreven IT-professionals die graag een stapje extra doen voor de klant.

Naast Stepco, maken Twinsec GmbH en Help-IT BV onderdeel uit van de Stepco Group. Techniek is techniek, maar onze mensen maken het echte verschil. Ze geven vorm aan ons bedrijf en laten dit zien aan de buitenwereld. Verantwoordelijkheid nemen, duidelijke communicatie en doelgericht zijn staan voorop bij succesvolle projecten. Door de regelmatige feedback die wij krijgen van klanten en de focus op professionaliteit, samen met het teamwork, blijven onze mensen grenzen verleggen en ontwikkelen.

Net zo enthousiast als wij?
Wij ontvangen dan graag jouw sollicitatie met CV via recruitment@stepco.nl. Heb je nog een vraag voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Stephany Bernabela via +31655697395.

Deel dit bericht:
Schrijf je in voor de Stepco update!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws op het gebied van Workspace, Network & Security?
Schrijf u dan nu in!

Bij inschrijving gaat u akkoord met
de algemene voorwaarden.