Pre-Sales Consultant

 | Vacatures

Als pre-sales consultant ben je verantwoordelijk voor de borging dat aangeboden oplossingen aansluiten op de (business)behoefte van de klant. Hierbij zorg je dat deze inhoudelijk correct zijn, aansluiten op onze standaarden en binnen de gecalculeerde kosten geleverd kunnen worden. Samen met onze sales stel je alles in het werk om deals te closen.

Jouw kerntaken
Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het:
• Het ophalen van de (business) requirements bij onze klanten;
• Het vertalen van deze requirements in high level designs voor oplossingen die door Stepco beheerd moeten gaan worden op basis van onze standaarden;
• Het maken van kostencalculaties voor zowel de implementatie als run-kosten op basis van dit high-level design;
• Het presenteren van deze totaaloplossing aan onze klanten (C-level);
• Het schrijven van grote delen van de proposals.
In deze functie heb je veel contact met klanten, leveranciers en het salesteam.

Wie ben jij?
Heb jij ervaring in rollen als Solutions Architect, Infrastructuur Architect, Microsoft Cloud Engineer, Security Architect of natuurlijk Pre Sales-consultant? Heb jij gewerkt binnen een commerciële IT organisatie die Managed Services, Cloud Services of IT Outsourcing Services levert? Voel jij je als persoon thuis binnen een no-nonsense organisatie waar ICT de core business is? Dan heb jij de drive om mee aan het succes te werken van Stepco!

Verder vragen wij:
• Minimaal HBO;
• De nodige certificaten mbt Microsoft Cloud Services (Office 365, Security, Azure);
• Gewerkt in een adviserende rol richting business;
• Iemand die de vraag achter de vraag kan begrijpen;
• Aantoonbare ervaring met consultative selling;
• Kan luisteren en de vraag achter de vraag begrijpen;
• Ervaring met het opstellen van business cases;
• Weet techniek te vertalen in business benefits;
• Leergierig/Self Learning;
• Engels een must, Duits een pré.

Naast deze vakinhoudelijke eigenschappen vinden wij het zeker zo belangrijk dat je je kunt vinden in de kernwaarden van Stepco welke centraal staan bij alles we doen:
Oplossingsgericht: We helpen problemen te voorkomen, wij zetten alles op alles om onze klant optimaal te faciliteren en te ontzorgen.
Duidelijk: Wij geven vanaf het begin duidelijk aan wat wij voor onze klanten kunnen betekenen en zijn hierin eerlijk en transparant, zo komt onze klant nooit voor verrassingen te staan.
Betrokken: We nemen de tijd voor onze klanten, onze betrokkenheid is wat ons bindt met de klant. Want als je luistert kun je horen maar als je begrijpt kun je verrassen.

Wat bieden wij?
Een plek binnen een hechte resultaatgerichte organisatie waar het team en de mens voorop staat (geen nummer!). Hierbij kom je terecht in een dynamische en afwisselende functie in een ambitieuze en sterk groeiende organisatie. Wij zijn bezig met de nieuwste technologieën met name gefocust binnen de Microsoft stack. Internationale setting (Euregio) en toch dicht bij huis. Bij ons krijg je veel zelfstandigheid en flexibiliteit. Daarnaast kom je te werken in een prettige werkomgeving waarin jouw kennis en passie gedeeld kan worden met een team van jonge, gedreven en enthousiaste collega’s. Wij bieden een mooi arbeidsvoorwaardenpakket (lease auto, Surface, 30 verlofdagen en ruime opleidingsmogelijkheden incl. studiedagen).

Wie zijn wij?
Stepco is een, in 1992 opgericht, bedrijf dat IT diensten verleent en gespecialiseerd is in Cloud, beheer en security diensten. Klanten uit diverse branches worden ondersteund bij hun IT vanuit het hoofdkantoor dat is gevestigd in Ittervoort. Bij Stepco werken gedreven IT-professionals die graag een stapje extra doen voor de klant.

Naast Stepco, maken Twinsec GmbH en Help-IT BV onderdeel uit van de Stepco Group. Techniek is techniek, maar onze mensen maken het echte verschil. Ze geven vorm aan ons bedrijf en laten dit zien aan de buitenwereld. Verantwoordelijkheid nemen, duidelijke communicatie en doelgericht zijn staan voorop bij succesvolle projecten. Door de regelmatige feedback die wij krijgen van klanten en de focus op professionaliteit, samen met het teamwork, blijven onze mensen grenzen verleggen en ontwikkelen.

Net zo enthousiast als wij?
Wij ontvangen dan graag jouw sollicitatie met CV via recruitment@stepco.nl. Heb je nog een vraag voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Stephany Bernabela via +31655697395.

Deel dit bericht:
Schrijf je in voor de Stepco update!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws op het gebied van Workspace, Network & Security?
Schrijf u dan nu in!

Bij inschrijving gaat u akkoord met
de algemene voorwaarden.