In Nederland meer dan een half miljoen machines die mogelijk al een jaar zonder beveiligingsupdates zitten

 | Infrastructure

Het is een jaar geleden dat Microsoft de ondersteuning van Windows 7 stopte, toch draait het besturingssysteem nog altijd op tientallen miljoenen computers wereldwijd. In Nederland zou het om meer dan een half miljoen machines gaan die mogelijk al een jaar zonder beveiligingsupdates zitten.

Hoeveel Windows-computers er precies in Nederland zijn is onbekend, maar lange tijd werd een getal van 10 miljoen genoemd. StatCounter stelt dat van de Windows-machines in Nederland 6,6 procent op Windows 7 draait. Dat zou met een totale populatie van 10 miljoen pc’s zo’n 660.000 Windows 7-machines inhouden.

Deel dit bericht:
Schrijf je in voor de Stepco update!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws op het gebied van Workspace, Network & Security?
Schrijf u dan nu in!

Bij inschrijving gaat u akkoord met
de algemene voorwaarden.